COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Visie & missie

Visie

De vergrijzing in Nederland neemt steeds meer toe. Het Ministerie van Volksgezondheid stimuleert daarom senioren om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. De overheid kan namelijk niet meer voor elke senior een plek garanderen in een verzorgings- of verpleeghuis.

Hierdoor zal er in de toekomst steeds vaker een beroep worden gedaan op ondersteuning in- en om het huis. Dit geldt ook voor allerhande administratieve afwikkelingen. Nu komt het vaak neer op de kinderen en/of naasten, die zelf een druk leven hebben en hierdoor regelmatig in een spagaat terechtkomen.

Daarnaast is de seniorengroep vaak kwetsbaar. Hierbij speelt het verlies van dierbaren, een inkomen dat wegvalt, maar ook het steeds kleiner worden van het sociale netwerk een grote rol. Ook uitbuiting komt regelmatig voor. Dit probleem wordt vaak onderschat en heeft een behoorlijke impact op het leven van de senioren. Ze overzien zaken niet en doen zichzelf in het leven tekort. Voor deze groep gaan ook de digitale ontwikkelingen veel te snel. Deze zijn vaak te complex, waardoor de senioren het overzicht verliezen en er op deze manier ook financiƫle problemen kunnen ontstaan. Vanuit de overheid en het bedrijfsleven wordt hard gewerkt om senioren hierin te ondersteunen, maar toch verdwalen veel senioren in de digitale wereld.

Vereenzaming speelt een steeds grotere rol bij senioren. Vaak wordt vanuit de directe omgeving gedacht dat een kort familiebezoek of een huishoudelijke hulp dit probleem oplost. Het aantal uren op een dag dat senioren geen contact hebben is groot. Ze willen dit voor hun omgeving vaak niet erkennen. Het inzetten van (persoonlijke) activiteiten voor senioren kan anders en beter.

Missie

Het is onze missie om senioren te ondersteunen in de kwaliteit van hun leven, waardoor zij langer en gelukkiger in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Omdat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en integriteit met de genen van onze organisatie verweven zijn, is de senior bij ons niet zomaar een nummer. Hij/zij zal zich bij ons veilig en vertrouwd voelen. Wij hebben namelijk voor elke senior blijvende persoonlijke aandacht, waarbij de cliƫnt wel zelf de regie blijft behouden.

NAAR BOVEN