COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview met Franz & Sylvia Brüker
Voor ons is SIM een engel!

Voor mij zitten twee prachtige zorgzame senioren die ik mag interviewen over hun ervaringen met Bureau SIM vanuit een bijzonder perspectief! Franz en Sylvia zijn namelijk hartsvrienden van meneer Kummeling.
Een cliënt van Bureau SIM.

Bureau SIM heeft meneer Kummeling (Johnny) ontzorgt met migratie naar Nederland, huisvesting, seniorproof inrichten van een nieuwe woning. Nu ondersteunt Bureau SIM hem met (digitale) administratiebeheer, huishoudelijke zorg en begeleiding.

Een wereld ‘groot maar ook klein’!
Franz en Sylvia vertellen dat ze de kinderen van Kummeling al van kleins af aan kennen. Sylvia is een rasechte Millingse die voor haar grote liefde Franz naar Duitsland is verhuisd.

De zoektocht!
Toen we jarengeleden hoorde dat Johnny ook in Kleve woonde wilde we bij hem op bezoek gaan maar het adres klopte niet. Jaren later vertelt Franz, keken Sylvia en ik vanuit ons appartement naar buiten. We zagen een onbekende man die onder een afdak aan het werk was waarvan elk moment een balk op zijn hoofd kon vallen. Sylvia vertelt dat Franz direct naar buiten spurtte om hem te waarschuwen. Voordat we het wisten waren we geanimeerd in gesprek vult Franz aan, maar door het verstrijken van de jaren hadden we echt géén idee dat het Johnny was!

Telkens als wij aan dit moment denken, vertellen Franz en Sylvia, is het voor ons nog steeds een ongelofelijk verhaal. Je wilt hem bezoeken en kunt hem niet vinden én ineens staat hij voor je neus!
Das ist wirklich war Unglaublich erzählt Franz.

Een sprookje!
Het ging ons echt aan het hart vertelt Sylvia toen Johnny in 2016 er alleen voor kwam te staan. Franz en ik maakte ons grote zorgen. Hij was kilo’s afgevallen en liep met de ziel onder zijn arm. We waren er voor hem vult Franz aan maar het groeide ons ook boven het hoofd. Wat was het voor ons een opluchting, vervolgt Franz, dat hij op een dag voor het eerst ontspannend op bezoek kwam en ons vertelde dat hij bij SIM, een seniorenbureau in de Gemeente Berg en Dal, had aangeklopt. Het was een pak van ons hart vertelt Sylvia maar heel eerlijk vielen Franz en ik van de ene in de andere verbazing. Voor ons was het een sprookje want in Duitsland is het allemaal niet zo goed geregeld voor de senioren als in Nederland.

SIM voor en SIM ná!
Het was SIM voor en het was SIM ná bij Johnny vertelt Sylvia. Franz zei tegen mij ‘Bureau SIM moet wel een Engel zijn’. We hadden zeker onze twijfels en vonden de verhalen van Johnny te mooi om waar te zijn vertelt Franz. Zo’n Engel wil ik ook wel ontmoeten had hij gekscherend tegen Johnny gezegd. Sylvia glimlacht warmhartig ‘typisch mijn man om zoiets te zeggen’. Maar heel eerlijk! Ik had van mijn familie in Millingen aan de Rijn nog nooit van Bureau SIM gehoord.

De ontmoeting!
Mijn man is een regelneef vertelt Sylvia en was er op gebrand om Johnny’s Engel te ontmoeten. Sylvia lacht en haar ogen twinkelen ‘Een ontmoeting met SIM!’! Eerst was het Johnny die aan het SIMMEN was vertelt ze en toen begon mijn man ná een afspraak ook al te SIMMEN. Als vrouw wordt je dat wel heel nieuwsgierig! Wat is dat toch met SIM dacht ik, dat moet wel iets heel bijzonders zijn.

Vanuit onze ervaringen en betrokkenheid kunnen wij de lezers vertellen dat wij nog erg onder de indruk zijn met hoeveel zorg SIM Johnny heeft geholpen.

Het wordt even stil aan de tafel, de emoties van Johnny’s hartsvrienden zijn voelbaar en dan volgt met vochtige ogen ….’als jullie er niet waren geweest’.

Maar dat is het niet alles vertelt Franz! Al die tijd waren jullie er ook voor ons. Sylvia, die pasgeleden met hartproblemen in het Ziekenhuis in Kleve is opgenomen, knikt instemmend en zegt ‘Mijn man zal jullie altijd een Engel blijven noemen’.

Wat zullen de senioren in de Gemeente Berg en Dal blij zijn met Bureau SIM. Maar ook blij dat de zorg in Nederland zo goed geregeld is. Iets waar wij inwoners van Duitsland alleen maar van kunnen dromen!

Namens Franz & Sylvia gepubliceerd!

Astrid Lukassen

NAAR BOVEN