COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview Jaap Mulders
‘Pluk de dag’

Sinds 2015 ontzorgt de oprichter van Bureau SIM meneer Jaap. Iemand die over haar pad kwam, onder erbarmelijke omstandigheden leefde, slachtoffer was van uitbuiting en slecht Bewindvoerderschap.

Er zijn inmiddels jaren verstreken maar nog dagelijks geniet meneer Jaap van zijn leven, passend bij zijn levensfase en gezondheidsomstandigheden. Sinds februari 2020 woont hij zelfstandig in een van de aanleunwoningen die verbonden is met Het Gasthuis. Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) werken Bureau SIM (begeleiding en huishoudelijke zorg) en Het Gasthuis (persoonlijke verzorging en verpleegkundige zorg) samen.

Hoe gaat het met meneer Jaap?
Heel de wereld mag weten dat het goed met mij gaat vertelt de altijd even positieve maar ook ondeugende meneer Jaap. Ik ben een 'kat met zeven levens'! Vier heb ik er al op … grapt hij want sinds 2018 heb ik vier ziekenhuisopnames gehad. De eerste keer was echt heel heftig vervolgt hij zijn verhaal. Alle ziekenhuisopnames was SIM aan mijn zijde maar van de eerste levensbedreigende opname kan ik me alleen herinneren dat ik het erg benauwd had en SIM heb gebeld. Door SIM kan ik nog volop van het leven genieten.

Hoe ervaart u de Corona-crisis?
Het is een lastige tijd maar dat geldt voor ons allemaal! Ondanks dat ik word verwend met kaartjes, attenties én de begeleiding van SIM mis ik de sociale contacten met bewoners van Het Gasthuis.

Gelukkig worden de maatregelen nu versoepeld maar ik hoop dat deze crisis heel snel voorbij is. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om van elke dag te genieten als je gezondheid kwetsbaar is. Elke dag voor mij is dan ook een groot feest. Daarom zeg ik altijd ‘Pluk de dag’ want morgen kan het anders zijn!

Wat zijn uw dromen?
Mijn grootste droom is dat mijn gezondheid stabiel blijft en ik wil 100 jaar worden. Natuurlijk voel ik dat mijn gezondheid achteruit is gegaan, maar ik ben een positief mens en neem het leven zoals het komt. Van het leven genieten en inhalen wat ik zo heb gemist. Dat is voor mij belangrijk. Daarom heb ik samen met SIM een bucketlist gemaakt! Dat is een Engels woord en betekent wensenlijst. Nog nooit heb ik de zee gezien, ben ik naar de Efteling geweest of heb ik gevlogen. Dat staat nu allemaal op mijn bucketlist genoteerd vertelt meneer Jaap stralend.

Én een geheimpje! Ik had me samen met SIM ook ingeschreven voor het programma ‘de wereld rond met 80-jarigen' maar ze hebben mij niet uitgenodigd. Dat vond ik best wel jammer maar wie weet lezen ze dit interview want volgend jaar word ik 80 jaar.

Wat gaat u dit jaar doen met uw verjaardag?
Dan ga ik naar zee en daar verheug ik me echt op! Ik kan me haast niet voorstellen dat ik voor het eerst met mijn voeten in de zee mag lopen, een strandwanddeling kan maken en genieten van het uitzicht op zee.

Wat vindt u van SIM?
De ogen van meneer Jaap twinkelen vochtig. Wat SIM voor mij betekent vind ik moeilijk in woorden uit te drukken. Maar ik kan u wel vertellen dat ik mezelf bevoorrecht vind.

SIM is namelijk een hele bijzondere seniorenorganisatie en zij ontzorgen mij ‘echt’ daarom gun ik alle senioren ook een Sally SIM! Het enige wat ze moeten doen is SIM om ‘hulp vragen’. Ik weet zeker dat ze dan allemaal gaan zeggen ‘had ik SIM maar eerder ontmoet’!

NAAR BOVEN