COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview met Jan Janssen, zijn zus Willemien en haar dochters Annelies & Marion
‘Onze Jan staat nu zo anders in het leven!’

We zitten ontspannend op het mooie buitenterras van de Thornse Molen – Persingen. Een prachtige omgeving met klepperende ooievaren op de achtergrond. Het gesprek gaat al snel over het verlies van een partner en wat het met je doet als jouw helpende hand niet wordt geaccepteerd.

Zus Willemien
Wat heb ik veel verdriet gehad dat onze Jan zich na het overlijden van zijn partner zich meer en meer terugtrok. Met een goed mens, die altijd voor iedereen klaar stond, ging het niet goed vertelt Willemien. Wat we ook deden het lukte ons niet om de barrières van hulpvraagverlegenheid te doorbreken. We konden vanaf de zijkant alleen maar machteloos toekijken dat hij zich meer en meer afzonderde …‘van ons en van de wereld om zich heen’. Maar wat ben ik blij dat het nu goed gaat met onze Jan.

Nicht Annelies
Dat oom Jan zich meer en meer terugtrok had ook veel impact op mijn moeder. Oom Jan is van jongs af aan haar lievelingsbroer en door de jaren heen hebben ze lief en leed met elkaar gedeeld. Dat je dan ineens machteloos aan de zijkant staat en uiteindelijk moet loslaten is niet makkelijk voor mijn moeder geweest.

Maar wat waren wij ontzettend blij toen wij van oom Jan hoorden dat SIM zijn casus had opgepakt. Op alle leefdomeinen is SIM met oom Jan aan de slag gegaan. Dat het goed gaat zien wij niet alleen maar ook onze vrienden en kennissen die mijn oom Jan van vroeger kennen.

Over SIM kan ik niet anders zeggen dat de gemeente Berg en Dal beschikt over een prachtige en betrokken organisatie ‘dichtbij’. Ze ontzorgen niet alleen oom Jan maar indirect ook mijn moeder. Samen genieten ze nu volop van elk bezoekmomentje, verjaardagen en activiteiten. Mijn moeder zegt nu vaak ‘onze Jan staat nu zo anders in het leven’.

Nicht Marion
Wat ik persoonlijk ervaar is dat oom Jan een ander mens is geworden en daarin zie ik de zorg-op-maat van SIM terug. Het is voor ons echt genieten om te zien hoe gelukkig het samenzijn hun beiden maakt.

Meneer Janssen pinkt na alle persoonlijke verhalen emotioneel zijn traantjes weg, haalt zijn zakdoek uit zijn broekzak én vertelt ….
Na het overlijden van mijn vrouw is er veel gebeurd én soms kan ik het nog steeds niet bevatten dat ik zo kwetsbaarheid was. Door alles wat mij is overkomen was ik boos op mijzelf en op de wereld.

Ik trok me meer en meer terug totdat ik het kantoor van Bureau SIM binnenliep met een hulpvraag. Dit bezoek bracht een kanteling in mijn leven waarna ik in een stroomversnelling van positieve levensveranderingen terecht kwam.

Niet alleen mijn kwaliteit van leven is er op vooruit gegaan maar ook heb ik weer leefplezier en is er veel aandacht voor vitaliteit en een gezonde levensstijl.

NAAR BOVEN