COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview met Marijke Wissink
Overbelaste Mantelzorger
‘Nooit gedacht dat het mij zou overkomen’

In voor- en tegenspoed
Veel mantelzorgers zullen mijn verhaal herkennen. Maar hoe lastig is het om toe te geven dat 24/7 zorg voor je geliefde partner ontzettend zwaar is. En nog zwaarder als het ene slechtnieuwsbericht na het andere volgt en de grond door intens verdriet onder je voeten wegzakt.

Adrenaline
Naast de professionele ‘verpleegkundige zorg en de persoonlijke verzorging’ voor mijn geliefde partner wilde ik het allemaal zelf doen. Nu ik eindelijk de moed heb gevonden om terug te blikken op de ziekteperiode van mijn overleden partner kan ik alleen maar vertellen dat de adrenaline mij op de been heeft gehouden.

Lief en leed
Mijn geliefde partner en ik hebben samen een heel fijn leven gehad, maar ook veel lief en leed met elkaar gedeeld. Het afhankelijk zijn van anderen was voor hem niet makkelijk én het ene slechtnieuwsbericht na het andere slechtnieuwsbericht waren als ‘mokerslagen’ voor ons beiden.

Sterk
Voor de wereld om mij heen wilde ik sterk zijn en niemand lastig vallen. Daarnaast woonde zijn familie ver weg en was ik enig kind van overleden ouders. Altijd sterk moeten zijn in mijn leven én dat wilde ik ook blijven. Maar mijn geliefde partner veranderde en mijn mentale draagkracht raakte hierdoor meer en meer uit balans.

Bezorgdheid
Na het overlijden van mijn partner stortte ik in en ging het met mijn gezondheid niet goed. Én nog steeds wilde ik geen hulp vragen, ondanks dat ik het allemaal al lang niet meer kon overzien.

Mijn vriendinnen zagen het gebeuren en konden mij op enerlei moment niet meer ondersteunen. Er werd aan mij verteld dat het zo niet verder kon. Een van mijn vriendinnen nam het initiatief door in gesprek te gaan met SIM en maakte voor mij een afspraak. De last die van mij afviel na een eerste persoonlijk gesprek met SIM was enorm. Mijn leven kwam, dankzij mijn vriendinnen, in een positieve flow van veranderingen terecht.

SIM betekent voor mij …
De kracht van SIM … is een daadkrachtige ontzorgorganisatie met een tomeloze positieve energie en deskundigheid in de wereld van complexe zorg. Dat iemand in een van de cliëntverhalen de Sally’s van SIM ‘engelen’ noemt dat kan ik alleen maar onderschrijven.

Natuurlijk heb ik nog steeds heel veel verdriet maar ik geniet wekelijks van de stapjes die ik samen met SIM zet.

Voorkom wat mij is overkomen
Worstelt u met een hulpvraag? Wacht niet … laat u niet overkomen wat mij overkomen is!

Liefs,

Marijke Wissink

NAAR BOVEN